Haken is trendy

Het is 2009 als Lotte van ‘t Klooster het tijd vindt om een hobby te zoeken. Haar moeder weet wel wat: haken. Nu, 8 jaar later, is de hobby uitgegroeid tot een heus bedrijf. Op 28 oktober wordt het nieuwe pand aan de Leichelweg in Lochem geopend. Het is er ruim, licht en door de vele bollen wol en garen vooral uiterst kleurrijk.

YLA Lifestyle & Wol is de naam. YLA staat Yvonne, Lotte en Antoine. De eerste en de laatste zijn de moeder en vader van Lotte. De eerste zelfgemaakte producten werden destijds verkocht op markten of via Marktplaats. En omdat nu eenmaal vaak van het een het ander komt, werd besloten ook de nodige materialen te gaan aanbieden.

Het tij zat alvast mee want breien en haken zijn de laatste jaren zogeheten booming businesses. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert uit 2013. Het bedrijfje groeide via de zolder en andere delen van de ouderlijke woning richting een bijgebouw in de achtertuin. Daar werd ook begonnen met workshops die bekend werden onder de naam ‘Het Haakatelier’.

“Ik kon toen gelukkig een dag minder gaan werken”, vertelt Lotte. “Ik ben actief in de communicatie en sociale media en dat komt goed van pas als je een bedrijf moet promoten.” Het spreekt dus voor zich dat er een levendige Facebookpagina is en een eigen blog.

Lees verder in Lokaal Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *